Som bomull för själen!

Som bomull för själen är det att förlora sig i dessa ljuvliga akvareller. Här bjuds en oas av julmys och harmoni. Detta var precis vad vi behövde just nu, vi hoppas och tror att ni skall känna detsamma. I tider av oro behöver vi hitta tillbaka till just precis detta.

När Karin Linderoth pryder väggarna med det ena motivet ljuvligare än det andra i sina originalakvareller, då vågar vi lova att ni kommer att bjudas på en upplevelse värd utställningens namn: ”En sagolik jul”. Bl a hittar ni originalen till de bilder som finns bakom luckorna på adventskalendern som Karin gjort. Intresset är stort , så vi rekommenderar den som verkligen är intresserad av att bli lycklig ägare till någon av dem att vara på hugget vid lördagens vernissage. Kl 11 slår vi upp portarna. Hoppas bilden kan förmedla en aning av stämningen som infunnit sig.

Slipis (Sliperiets hustomte, här gestaltad av Yvonne Omdal) är helnöjd! Han bifogar en hälsning. INGEN Black Friday här! Det är INTE vad mänskligheten behöver. Kom på vernissagen och njut istället hälsar han.

Här har doftat av julbak när Ulla Bulla Bagare varit igång, vi kunde se att Slipis dreglade lite. Jo, han har fått smaka. Mums! Ha fick en smakbit också när Inger & Tony kom och bjöd på SÅ god mjuk pepparkaka och julkaffe. Jättetack alla som hjälper oss få till bästa stämningen till den sagolika julvernissagen.

Nu är det jul på Tonys bord också, där ni hittar vackert trähantverk. En ny variant på halsband, där små skärvor av Diabas gjutits in i resin. Det ser ut som att Diabasen ligger i glas. Så snyggt, kolla in dem också vid vernissagen!

Historiedelen kan ni som vanligt också se. Alla de fina svartvita gamla bilderna som fam Kronqvist försett oss med, det är vi så tacksamma över. I veckan tog vi ett sista farväl av fina Angela Kronqvist, som alldeles för tidigt somnat in. Vi minns med tacksamhet och vi känner så innerligt med familjen <3

2022 har kommit med många förluster av människor som betyder mycket för oss. Vi tänker extra på dem och på familjerna när det närmar sig jul och familjer skall fira en första jul utan en saknad familjemedlem <3

Christer Bordings ljusstakar har tänts för flera som lämnat oss under detta året, alla ihågkomna med tacksamhet. Christer är ju själv en av de mycket, mycket saknade.

Kafédelen har utökats lite, så ni skall kunna sitta i lugn och ro med smörgås, julmust, kaffe och kakor.

Skylten är på plats nu. Hoppas många följer den och kommer till vernissagen, dessa akvareller bör upplevas.

Stora granen ackompanjeras av granris och små tallar för att förstärka stämningen, dofterna och färgerna.

Bakom mellanväggen står stora granen, där Sagomagi kommer att bjuda på sagoteater kl 14. Kort & gott: Kom, bara kom!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Som bomull för själen!