”Boktipset” från oss i Sliperiet Gylsboda.

Ett litet urval av de böcker ni hittar hos oss presenterar vi här. Vi har även titlar av Harry Martinson, historia kring Diabasbrytningen i Örkeneds socken, vandring i Skåne m fl. Minns ni ”Boktipset” som sändes på TV förut? Där vinjetten nynnades. Här får ni nynna själva & hålla till godo:

Vi börjar lite blygsamt med föreningens egen bok, med underbara bilder av Joakim Lloyd Raboff. Lite historia & lite nutid kring Gylsboda, Diabas & Sliperiet.

I helgen som gick utökades sortimentet med denna historieskildring av Sixten Svensson. Om en del av vår historia som vi inte lär oss så mycket om i skolan.

Stendrakar, den fina boken som vi fick äran att ha boksläpp för hos oss vid årets Geologins dag. Om mineral och om drakar. Av Karin Linderoth, med faktahjälp av professor Ulf Söderlund.

”Tomten” av Berit Hansen med illustrationer av Margareta Juhlin. En fin nutida tomtesaga för både små och stora. Kommer människorna att få tillbaka sin julafton eller…?

Flyga med tranor är en spännande och tankeväckande bok för barn om skillnader i olika kulturer, likheter men också om det svåra att tvingas fly från sitt hem. Av Margareta Juhlin.

2:a förbättrad upplagan av Ortnamn i Örkened, där Torsten Sjöfors detaljerat dokumenterat namn på platser i Örkened. Nu också med platsangivelser på karta.

Boken där Pia Vingestråhle öppenhjärtigt berättar om sin upplevelse av utbrändhet ”Helt slut och vägen (tillbaka) framåt”.

Så nynnar vi slutvinjett för dagens boktips för denhär gången.

Vi tackar för det fina kortet som damp ner i brevlådan, så roligt med nöjda & glada besökare!!

Trevliga besökare fortsätter kom för att se den fantastiska Light Art utställningen.

Idag var det ju dessutom kanelbullens dag, det fick ju firas med trevliga besökare som kom lagom till eftermiddagskaffet.

Jag har hunnit med turer till läkare & sjukgymnast i veckan, de menar att det är diskbråck som spökar och att det är därför jag släpar runt som en knappt pigg nittioåring för tillfället.

Vi lyser upp tillvaron med ett Gylsboda Berg.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för ”Boktipset” från oss i Sliperiet Gylsboda.