Tack Malin Berghagen och Martin Charlton för ert trevliga besök!

Den gamla smedjan har efter lång tids renovering nu blivit så klar att den kan användas. Så roligt att vi fick besök av Malin Berghagen och Martin Charlton, som är i Skåne Nordost på ett samarbete för att berätta om något av allt som finns att uppleva här. Kolla gärna mberghagen på instagram, där ni kan följa med i händelserna. De har bl a besöket Breanäs Hotell, Immelns kanotcenter och Bäckaskogs slott. Och oss i Sliperiet Gylsboda. Här är det Mats som instruerar Malin i hur hon skall börja forma stålet.

Början till ett löv görs här, Malin fixar det hela med bravur.

När Malin gjort grunden fick Martin arbeta vidare med fortsättningen. Och det gjorde han väldigt bra.

Lite grunder gås igenom på blädderblocket.

Ser ni så fint det blir, det lilla lövet!

Bra jobbat! Malin & Martins första gemensamma skapelse i järnsmide. Lövet skall bli hållare till parets nycklar.

Förlagan som Mats förberett fick de med som halsband.

Dethär halsbandet i Diabas fick Malin, ett hänge laddat med urkraft som Diabasen ger.

Vid Tony Aronssons bord med vackra alster hittade Malin ett vackert hänge i syren som föll henne i smaken och som fick följa med hem.

Bodo Langners klangspel provspelades.

Hugga Diabas måste man ju också testa , när man är i mitt i Diabasens mecka. Vars en lykta till paret.

Martin blev det som fick ta på det där skyddsförklädet som får en att känna sig lite som en veterinär och borra hålen till värmeljusen. Diabasen hanterade de också väldigt bra.

Sista finjusteringarna

så var lyktorna klara. Malin nämnde att hon skall sätta sin lykta hos mamma, så fint!

Raw fika som Martin & jag förberett serverade vi, perfekt att ladda ny energi efter hårt arbete. En raw limetårta med fikon och cashewnötter och en raw chokladmousse på avokado och banan.

Malin Berghagen, Martin Charlton, Roland Tilajcsik, Mats Näslund, Per Garstedt och Martin Reinicke runt bordet- och jag (Pia) bakom kameran. Tackar för en härlig dag! Vi säger på återseende!

Vi önskar trevlig helg och påminner om morgondagens evenemang. Kl 11-15 är ni välkomna på boksläpp. Boken Stendrakar släpps, ni kan få den personligt signerad under dagen. Originalmålningar från boken kom från inramning idag, rykande färska finns de i Sliperiet till salu precis till boksläppet. Passa på att lägga vantarna på ett eget original, eller köp som en fin present att ge bort. Och boken, vi lovar att även om den vänder sig till barn finns där något för alla att lära. Den är så fin!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Tack Malin Berghagen och Martin Charlton för ert trevliga besök!