Geologins Dag och Kulturarvsdagen firas kungligt hos oss!

Vi får besök av professor Ulf Söderlund från Kungliga Vetenskapsakademin! Det är han som har faktagranskat och hjälpt till med fakta när konstnär och författare Karin Linderoth skapat text och bilder. Boken ”Stendrakar” är Karins senaste mästerverk, vi är väldigt glada att vi får ha det fina boksläppet hos oss!

Jag har faktiskt fått ett ex (med världens finaste dedikation, sådär så man nästan blir lite tårögd- tack Karin <3 ) och jag håller med recensenterna, den är mästerlig: vacker, välgjord, intressant, informativ, lättförståelig och alldeles fantastisk! Vänta tills ni får se, Diabasen har en alldeles egen drake den också.

Diabas, vi kan ju ses som en gnutta partiska, men.. nog är den outstanding! I kombination med glas- blåst av Micke Johans konstglas, får vi häftiga effekter.

Fick äran att göra socklar till Micke Johans Konstglas serie med tio unika John Bauer Graaler. Häftigt!

Med många beställningar att jobba med och dagar fyllda av trevliga besökare blir kvällarna ofta sena i Sliperiet.

Testade takbelysningen när det mörknat och kikade in, det blir effektfullt! Det är brudparet som lämnat kvar sin ljusdekoration i taket.

LarsP´s fotokonst poppar ut i kvällsljuset också.

De små lamporna speglar sig lite i glaset, men ni ser ändå de härliga motiven. ”Dagens rätt” heter tex den med hönan som är på väg att norpa den lilla flugan.

Några exempel på Irina Ilinas målningar. Den vänstra har dock flyttat ut nu, där köparen var långväga och då inte kan hämta efter utställningens slut.

Den svenska faunan, avbildad med enastående exakthet.

Augustikvällarna har hittills varit väldigt vackra. Himlen över de gamla lastkranarna skiftar i vackra färger.

De torra varma dagarna börjar resultera i en ryslig torka. Buskar och träd börjar släppa sina löv när de inte lyckas försörja dem med vatten.

Rolands skulptur ”Reflexion” framträder tydligare när bakgrund börjat skifta i gult.

Jätteverbenan vid ingången växer & frodas, och i bakgrunden har Kannan börjat slå ut med sina röda blommor som små facklor som sticker upp.

Ha en fortsatt fin vecka, och fortsätt komma och se på vacker konst, promenera skulpturvandringen och njut av omgivningen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Geologins Dag och Kulturarvsdagen firas kungligt hos oss!