Skulpturer, installationer och planering inför Gylsboda Festival den 6 aug.

Rofylld kväll med strilande vatten.

Bodo Langners Japanska trädgård arbetas det vidare med nästa gång Bodo kommer till Sverige, i slutet på juli. Den skall vara så färdig som det hinns med till festivalen, den 6 aug.

Plåtjobbet är klart på nya skorstenen. Snyggt! Inne i smedjan jobbar Per, Göran & Mats för att smedjan skall kunna komma i bruk igen.

Roland har valt den svåraste platsen som går att hitta längst med skulpturvandringen, där han funderar på att sätta en skulptur. Ni skymtar honom uppe bakom grenarna.

Högst uppe på toppen ni ser här rakt över gamla brottet. Här som åskan slagit ner och raserat delar av berget för några år sedan. Där är det han står på förra bilden & funderar på att placera en skepnad

så tunn det går för att få ner vikten. Vi får väl se hur fortsättningen blir på detta. Ibland kanske man måste tänka om.

Här tänks det kring en annan installation. Henry klurar tillsammans med Marika & hennes brorsöner. Bänken finns ju som synes redan på plats, helt automatiskt. Marika visar hur hon tänkt att väggar av armeringsnät sätts upp kring bänken, som en form av öppet lusthus, där det skall få växa humle uppför armeringsnätsväggarna.

Martin dök upp & anslöt i planeringsdiskussionerna.

Här är det nog taket som gås igenom, att döma av gesterna. Häng med under nästa vecka så skall vi se hur det hela avlöper 😉 Henry har siktet inställt på att bli arkitekt, så projektet blir en bra avslutning på hans feriearbetsveckor hos oss.

Henry har oljat bänkbordet hos Bordings skulptur ”Jag är tydlig” också, det har torkat in så nu kan besökare sitta här igen och njuta av den speciella energin på platsen. Här hittar ni lugnet.

Vid Sliperiet strömmar trevliga besökare till under dagarna. Efter att ha tittat runt ute blir det en upplevelse att komma in i svalkan och njuta av Dagmar Glemmes utställning med vackert glas och måleri.

När det tunnat ut med besökare fram på lördagskvällen blev det lite prat kring festivalmusik & annat när ungdomssektionen Elin & Ella tog en kaffepaus i sitt skapande.

Utanför fönstret hördes glada skratt när det spelades kvällsturnering på Boulebanan. SÅ härligt!!

För er som träffade på den aggressiva vildkatten vid Sliperiet i våras och följer hur det går för henne kan vi berätta att hon gör stora framsteg. Nätterna spenderar hon numera alltid sovandes på min huvudkudde, så jag har fått köpa en extra kudde för att själv få lite plats också. Hon börjar så smått acceptera att det bor en hund här (som bott här i sju år innan Misan bestämde att hon också bor här, men se det tar hon ingen som helst hänsyn till, nu är det hon som är boss..). Som synes har Misan i övrigt mycket god smak. Diabas gillar hon <3

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Skulpturer, installationer och planering inför Gylsboda Festival den 6 aug.