Föreläsning om Sliperi/Diabashistoria i ord & bild

Foto Joakim Lloyd Raboff

Glimåkra/Hjärsås pastorat har önskat ett föredrag om Diabasen i Gylsboda. I ett svagt ögonblick sade jag ja till detta & nu var det dags.

När vi rett ut att Glimåkra/Hjärsås pastorat skulle ha föreläsningskvällen i Sibbhult (och inte i Glimåkra där jag stod, ha, ha- ingen är förvånad gissar jag) så skulle vi koppla upp datorn. Det gick naturligtvis inte, Mats fick kasta sig i bilen med en annan dator dit vi fick slänga över presentationen & vips, allt löste sig & vi var klara i tid. Denna gången var det sannerligen tur att jag var ute i väldigt god tid & att besökarna skulle fika innan föredraget, så vi hade tid att lösa allt. Och allt löste sig, men det var lite ovant att hålla föredrag i kyrkan- församlingshemmet hade inte utrustning för bildvisning. Allt gick bra, det kom många åhörare, väldigt trevliga och intresserade.

Efteråt spelade kantorn i kyrkan- det visade sig att hon gått i skola ihop med min far i Lönsboda. Tackar för en trevlig em/kväll i Sibbhult. Nnågra av föreningens böcker fick nya hem så vi hoppas att fler får veta mer om vårt vackra Gylsboda.

I Sliperiet har vi fått prov på återbruk när det är som bäst. Pierre hade plockat ut några skyltar när vi rensade här i början av projektet. Nu hade han byggt en ställning, som en installation i sig. Skyltarna blev till hyllor

och på hyllorna la han av sina böcker som han generöst donerar till föreningen! Stort tack!!

En välkomnande öppetskylt fick vi också, men text på 14 olika språk. Bra inkluderingstänk, det gillar vi!! Tack!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Föreläsning om Sliperi/Diabashistoria i ord & bild