Vissa har förmågan att förmedla det där extra!

Vissa konstnärer bara har det där extra. Som ger deras verk en djupare mening. Vi hittar dem bland såväl författare som konstnärer. Bland författarna är Harry Martinson ett bra exempel. Harry som bodde i Gylsboda som barn och som passerade runt det gamla brottet på väg till skolan. Vi kan läsa om hans upplevelse kring detta i Nässlorna Blomma.

Just vid stigen Harry gick till skolan står nu Christer Bordings skulptur ”Jag är tydlig”. Stolt sträcker den på sig ut mot det vattenfyllda gamla Diabasbrottet, brottet som det rök och slamrade om när Harry och hans vänner traskade stigen till och från skolan i Ubbaboda.

Christer är också ett bra exempel på en som på ett fenomenalt sätt lyckas säga mycket med sina skulpturer, de förmedlar alla något speciellt till betraktaren. Vi är så glada att kunna placera en speciell skulptur på denna speciella plats.

Christer med sin skulptur ”Jag är tydlig”. Tack för att den får pryda sin plats här! Vi har lite fixande kvar med markarbete mm, men skulpturen gör sig redan fantastiskt bra här!

På morgonen hämtade vi skulpturen i Boalt med mycket bra hjälp av Hans Andersson som lugnt och säkert lyfte den till lastbilen.

Eter att ha transporterat den till Gylsboda lyfte han av den med lika säker hand.

Här svävar den mot sin nya plats.

Och landade precis där den skulle.

En favoritplats som nu blev än mer speciell. Nu kan picnicbesökare sitta vid det fina bänkbordet från Osbybänken och njuta av utsikten och skulpturen. Kanske ingjuter den också lite respekt hos besökarna, så man inte lämnar några sopor kvar efter sig?!

När skulpturen var på plats skyndade vi tillbaka till Sliperiet för att ta emot dagens besökare. Tackar för era trevliga besök och roligt att flera fastnade för Diabasljuslyktor som fick följa med hem.

En tur för att hämta mer material till nya ljuslyktor & annat har också hunnits med & sedan kom Karin med lite ur sitt julsortiment och fyllde på så ni hittar det hos oss. Ljuvliga små julsagor anpassade att skicka i kuvert som en julhälsning, fantastiskt fin målarbok, mycket fina julkort & bonader.

På lördag kl 13.30 är ni välkomna till Sliperiet för en sinnlig skogsvandring i Gylsboda. Följ med erfarna naturvägledaren Karin Bengtsson på vandringen som avslutats vid en öppen eld. Ta med eget fika! Kläder efter väder och rejäla skor. Arrangemanget är en del av Friluftslivets År 2021 – Luften är fri.

Nu blir det inga nya inlägg förrän i början på nästa vecka. På lördag är det Per ni träffar i Sliperiet och på söndag är det Martin. Själv skall jag på vift lörd-sönd & önskar alla en härlig helg!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vissa har förmågan att förmedla det där extra!