Smedens träskor kom hem igen!

Innanför trädörren med falnad färg döljer sig den gamla smedjan, där bergasmeden jobbade. Smedjan som nu renoveras för att åter sättas i bruk. Hur fint är det då inte att en av de tidiga bergasmedernas träskor är på väg att flytta tillbaka in i smedjan?! Gerd Klasson kom idag i sällskap med barn och barnbarn (missade fota dem, men träskorna ser ni på bilden). Gerds farfar var Jöns Persson, allmänt kallad Bygges-Jössen. I början av 1900-talet var han bergasmed i Gylsboda. När han jobbade använde han de träskor som nu Gerd med familj kom och lämnade till oss idag. De skall pryda smedjan när den renoverats, lite som att de kommer hem igen. Det känns verkligen speciellt att de kommer tillbaka och minner om flydda dagars hårda arbete. Stort tack!

Solen har lyst och förstärkt höstens färger även idag. Många av dagens besökare har stannat upp för att spela lite på Bodo Langners klangspel.

Många är även de som beundrar Peter Arnessons utställning. Även de yngsta tycker den är spännande, speciellt järnteckningarna tycks fascinera de yngsta. Efter en stunds konsttittande sitter det fint med en fika.

Yvonne har förberett till fåglarna som vill bygga bo till våren. Den fina fågelholken väntar på första bränning i ugnen.

Ulla har bakat en rejäl laddning goda bullar som vi fyllt upp med i frysen, stort tack för hjälpen!

I Elins lilla ateljéhörna är det alltid nya spännande saker på gång. Igår var duken på stafflit bara grundmålad när jag gick på kvällen, i morse när jag kom hade ett motiv börjat växa fram & det kommer med all säkerhet att ändra skepnad en hel del innan det är klart. Spännande att följa! Jag skall komma ihåg att fota nästa gång hon varit & arbetat vidare med den, så ni också får se.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Smedens träskor kom hem igen!