Upptäckte att gårdagens inlägg inte blev publicerat, så vi gör ett nytt försök:

Norra Skåne tar ett samlat grepp och skriver om det speciella för området. Fin läsning om det vi tycker så mycket om: Diabas- dess historia och stora inverkan på bygden. Det tackar vi för.

Kristianstadsbladet och Norra Skåne var några av dagens första besökare, de kom för att prata om det gemensamma upcyclingprojektet med LGIF som vi har vernissage för till helgen.

Sen fyllde det på med andra besökare som får se lite under arbetet när vi bygger upp helgens utställning. Mineralsamlingen drar i vanlig ordning mycket uppmärksamhet.

Precis som droppen, Bording design- Droppen urholkar stenen.

Per och Mats har arbetat hela dagen med mindre angenäm arbetsställning inne i keramikverkstaden.

Fortsatta förberedelser för att det skall flyta på säkert och bra i helgen. 50 plastbrickor att dela ut, när de är slut är det fullt och man får vänta tills någon går och lämnar sin bricka, som då spritas och lämnas ut till nästa. Om det blir väntetid kan man gå en liten tipspromenad under tiden för att se mer av Gylsboda som är ett speciellt och vackert samhälle, hårt knutet till Diabasbrytningen.

Mot slutet av dagen kom ett trevligt par som själva var mycket aktiva med en förening och det är alltid intressant att utbyta idéer kring verksamheten.

Så vi tackar för ännu en givande dag och ser fram emot morgondagen då vi hoppas på vackert väder till det lilla sällskapet som bokat boulebanan på eftermiddagen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!