Hitta glädjeämnen och Trevlig Valborgshelg!

Sliperiet Gylsboda önskar alla en fin Valborgshelg och 1:a Maj. Annorlunda blir den, det kan vi konstatera. Vi får hitta saker att glädjas över. Naturen som vaknat till liv, knoppar som slår ut. Och i konsten hittar vi mycket vackert att njuta av. Som denna Raimo Veranen, visst blir man glad av den!

I Sliperiets lotteri kan ni fortfarande vinna Veranen målningar.

För några år sedan hade jag äran att vårtala vid byagården i Ubbaboda. Även då en kylig Valborgsmässoafton, men då med en värmande brasa. Jag pratade om ”Vi”, vikten av att ta vara på varandra & det vackra vi har omkring oss, samverka, lyfta och skapa den levande landsbygd vi vill ha.

I år får ”vi” en liten ny innebörd. Kanske mer på distans för tillfället, men ack så viktigt.

Viktigt också att hitta glädjeämnen i tuffa tider. Visst är det då roligt att kunna göra Osby kommun stolta över att vi som en av sex föreningar av de totalt 2060 medlemsföreningarna i Sveriges Hembygdsförbund är nominerade till utmärkelsen Årets Hembygdsförening. Som vi berättat tidigare representerar vi hela Skåne och nu står det mellan sex nominerade i hela landet. Visst är det häftigt att de ser och uppskattar det stora arbetet vår förening gör för att lyfta historia, kultur och levandegöra landsbygden i vår lilla del av landet. Och det känns extra roligt för oss att kunna ge tillbaka till kommunen via den uppmärksamhet och uppskattning som nomineringen ger. Tack alla som gör det möjligt, nu hittar vi energi till att bygga vidare, även om viruset ger uppförsbacke i uppbyggnaden. Just nu skulle vi haft en skulptörkurs som vi tvingats ställa in, precis som flera större evenemang och vernissager, alla sällskap som bokat fika & guidning osv. Men det skall komma en ljusning någon gång & då skall vi stå redo.

En droppe Diabas matchar dagens väder när regnet droppar tätt.

En låda Bording lyktor klar för leverans, någon skall kunna lysa upp tillvaron med levande ljus i vackert blanksvarta lyktor.

Med det önskar vi fortsatt fin helg, där vi fortsätter tillsammans men på avstånd att hitta saker att glädjas åt och njuta av.

Vill ni stötta oss lite extra i dessa tider är ni hjärtligt välkomna som medlemmar. Medlemsavgiften för 2020 är 200kr/familj. Formulär att fylla i finns under ”kontakta oss” på hemsidan. Det går även bra att skicka mail till medlem@sliperietgylsboda.se . Kom ihåg att ange namn och telefonnummer, så lägger vi till er i medlemsregistret! Swish: 123 576 3867 Bg nr 344-1912. Tack!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Hitta glädjeämnen och Trevlig Valborgshelg!