Planera påskens upplevelser

Påskkycklingen fick sin Diabasfot idag, nu väntar hon på sin hönsmamma & pappa tuppen. Innan påsk skall hönsfamiljen vara samlad i Sliperiet. Kul att hitta olika vägar att kombinera keramiken med Diabas.

På tal om påsken. Den kommer att bli fullspäckad med fantastiska besöksmål. Hela HKG rundan kring Ivösjön med ett trettiotal fina utställare (presentation av HKG-rundan kommer) passar perfekt att kombinera med vår sprillandes nya Påskrunda i Göinge. Efter att jag slängt ut frågan här om vilka fler som ville vara med på den nya rundan blev vi sex olika stopp på kartan, där flera av stoppen har flera utställare på plats. Så, planera in hela härliga påsken med HKG´s konstrunda kring Ivösjön och med konstrundan i Göinge! Om vi utgår från att ni kör HKG rundan och sedan Göingerundan fortsätter ni väg 15 från Olofström och kommer då först till:

den vackra gården som inrymmer Margareta Juhlins Altejé ängeln i Hunshult. Margareta ställer ut änglamålningar, egna böcker och kort. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 11-17. Besökare behöver kunna ta sig upp för en trappa till ateljén, ordentligt räcke finns.

Sedan går det att tvära direkt över till Ubbaboda Byagård där Karin Linderoth kommer att ställa ut målningar, egna barnböcker och kort. Mias smedja med bl a sina speciella änglar i konstsmide, silversmide, smycken mm, Hönshyltegård med ull och andra alpackaprodukter, vårblommor, skinn garn och heminredning och Madde Westin med akrylmålningar. Stina Hjalmarsson har med bruksting i lin & ull och Kerstin Ingvarsson har med tavlor. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 10-16. Byaföreningen kommer att ha våffelserveringen öppen alla dagarna och på söndagen är det bingopromenad.

Därifrån är det bara ett stenkast till Sliperiet Gylsboda. Hos oss ställer Irna Mattsson ut målningar, Marita Johansson textilt återbruk, Christer Bording skulpturer i Diabas och så tänker kycklingen på bilden & hennes familj vara med tillsammans med lite smycken mm. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 11-17 med kaffe, hembakade kakor & frallor alla dagarna. På påskdagen blir det föreställning med Ulrikas Smålåtar för barnen kl 14.

Härifrån fortsätter rundan till Gamlarp där Ann Jönsson hälsar besökare välkomna hela påsken. På Naturhälsan och Meginecenter i Göingeskogen är det öppet Långfredagen – Annandag Påsk kl. 11.00-17.00. ”Vandra i vackra omgivningar, gå vår tipspromenad med påsktema för hela familjen, ta en fika i vårt skogskafé och njut av konst, kultur och hantverk! Konstutställning av Victor Andersson. Smide av Bobbie Hermansson. Luffarslöjd av Josefin Svensson. Sömnad i naturmaterial av Kajsa Skarheden. Pysselbord med naturmaterial för barnen Föredrag om ”Vår Fru” av Ann Jönsson. Hör berättelser om Freja, Moder Maria, Husfrun och häxan. Påskdagen kl.15.00. Entré till föredraget 100 kr. Välkomna!”

Slutligen medverkar Galleri Hyttmästaren i Glimåkra där Alicja Björk ställer ut måleri och keramik, Inga-Britt Jeppsson ställer ut fritt broderi på målad botten och Johan Norefalk, Pia Bertilsson, Eva Sigvardsson och Heidi Iversen har samlingsutställning och konstnärsgruppen Colorato har samlingsutställning ned akvareller. Kaffeservering finns. Öppet kl 11-17 långfredagen tom påskdagen.

Så, det var en första liten glimt om konstrundan i Göinge. Med denna lilla presentation ber jag samtliga deltagare titta igenom så informationen för resp deltagare stämmer och meddela mig ev ändringar och rättelser. Tack!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!