Vi minns Majvi

Majvi Malmsten, kvinnan som donerade sin samling mineraler till oss gick bort i november. Majvis brinnande intresse för mineraler tog henne på många spännande resor, hon hade så mycket intressant att berätta.

Nu har vi fått en liten presentation från Majvis efterlevande att sätta upp vid utställningen som står i affären som LGIF har i gamla Bergmans Möbler i Lönsboda.

Jag passade på att städa av på glashyllorna också när jag var där, utryckning med dammvippan i högsta hugg. Majvis samling har fått ett litet tillägg, Diabas i tre olika skepnader (i nedre vänstra hörnet), polerad, rå och mattpolerad. I övrigt är alla stenarna resultat av Majvis många mineralletarresor. Hon var även bra på att polera stenar och en noggrann silversmed som gärna delade med sig av tips och råd.

Golvet i keramikverkstaden har torkat så i morgon drar klinkandet igång.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi minns Majvi