Låt oss presentera: Konstnär Peter Arnesson

Med sina rötter i Lönsboda har Peter Arnesson gjort många verk som skildrar livet i och kring Diabasbrotten. Men han har gjort och gör även mycket annat. En liten presentation:

Peter har 8 års studier i konst. Han började på målarkurs 1973 vid Ubbeboda Center för Yoshio Nakajima. Efter Östra Grevie konstlinje blev det Grafikskolan Forum under ledning av den legendariske Bertil Lundberg. Peter har tilldelats ett flertal statliga stipendier från konstnärsnämnden, Kristianstad Läns kulturstipendium, Malmöhus, Helsingborgs kulturstipendium och är verksam som målare, tecknare och grafiker. Han medverkade på Malmö Konsthall SYDNYTT 1987 och har haft flera separatutställningar i Stockholm, Göteborg, Borås, Malmö och Halmstad. Arbetar även med grafik i Paris, utställning i Bern Schweiz mm. Representerad på Malmö Museer, Kristianstad Museum, Ystad konstmuseum, Helsingborgs konstmuseum, genom statens konstråd, diverse landsting. Större utsmyckning Ekbackeskolan Osby mm. Ett 80-tal verk i offentlig miljö.

Den 11 oktober är datumet ni skall skriva in i kalendern för att få träffa konstnären själv vid vernissagen hos oss. En utställning att se fram emot!

Med det önskar vi trevlig helg!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Låt oss presentera: Konstnär Peter Arnesson