Konstförening på besök i Sliperiet

Sopa, sopa, sopa..IMG_9318och när Pia fått undan det mesta glassplittret inne övergick arbetet till att skyffla grus & jämna till på framsidanIMG_9325å sen kratta så blåsorna spricker i händerna, så allt är snyggt & prydligt tills bussen anländer.IMG_9327Mats tog några rundor till tippen. IMG_9328Ett trevligt sällskap från en konstförening i Malmö var det som väntades med bussen. Först besökte de Transformatorn, fick en rundtur i Gylsboda & fick sig en dos historia till livs. Under tiden murade Rudolf lite på den trasiga väggen i Sliperiet. När gruppen lyssnat på & visats runt av Pia skulle vi så ut för att se Rudolf arbeta med runstenen. Eftersom regnet bestämde sig för att vräka ner kom Rudolf in i Sliperiet & berättade om sitt skapande, ett mycket uppskattat & trevligt inslag. Regnet lugnade sig sedan så att gruppen fick tillfälle att ut och se arbetet med runstenen igång. IMG_9331En härlig dag, trots regn & rusk. Gylsboda visar sig ju ändå från sin bästa sida, stenarna är så vackra när de glänser regnvåta mot den djupt gröna mossan.

 

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!

2 kommentarer

  • Lennart Nenne Brunell

    Härligt Pia,visst gnistrar diabasens yttersta ytskikt när regnet har landat på diabasen.jag tror att diabasen vaknar till liv när regnet kommer,precis som en kantarell under mossan, Inget liv utan vatten,